tempura flour
farine de tempura
farina di tempura
Tempuramehl
harina de tempura
Tempura är japansk friterad mat med speciell dippsås. Klassiskt är friterade jätteräkor och grönsaker med dippsås. Till frityrsmet används färdigblandad tempuramix (läs mer > Om tempura).
Tempuramix ("tempuramjöl") är en blandning av rismjöl och/eller majsstärkelse samt bakpulver. Äggpulver kan ingå. Det finns tempuramjöl att köpa i asiatiska butiker, men man kan också enkelt blanda själv. Blanda 3 dl vetemjöl med 1 msk majsstärkelse (Maizena) och 1 tsk bakpulver. Se recept > Tempura frityrsmet.
SÅ ANVÄNDS TEMPURAMJÖL
Mjölet blandas snabbt och lite slarvigt ihop med iskallt vatten, strax innan fritering. Se recept > Klassisk tempura.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12
Läs mer
Recept med Tempuramix
Det finns 4 recept med Tempuramix
-
Japansk spindelkrabba på japanskt vis (illustrationsrecept)
Tid: 2 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Tempura frityrmet, klassisk japansk tunn smet
Tid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan