Grupper inom
Ugnsfast porslin:
Suffléformar kan vara av olika material men vanligast är form av ugnsfast porslin. Den skall vara rund med rak, hög kant. Formen fettas in väl så att sufflén lätt kan stiga och fylls till 3/4-del av höjden. Läs mer > Så tillagas suffléer.
- Stor suffléform 1-2 liter: 1,5 liter = innerdiameter 16 cm, höjd 8 cm. Lämplig till sufflé för 3-4 portioner. Man kan också använda charlotteformar (se dito).
- Liten suffléform 2-3 dl: är en ramekin med hög kant. 2 dl = innerdiameter 9 cm, höjd 3,5 cm. 3 dl = innerdiameter 9 cm, höjd 5 cm. Används som portionsform.
En form med för låg kan förlängas genom att binda om en dubbelvikt smörpapper runt kant. Pappret tas sedan bort före servering.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-04
Läs mer
Recept med Suffléformar
Det finns 5 recept med Suffléformar
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Matsufflé grundrecept - fisksufflé, skaldjurssufflé eller köttsufflé
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sparrissufflé, grönsakssufflé
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Soufflé de poison haut cuisine - fin fisksufflé med sabayonsås
Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Potatissufflé, rotfruktssufflé
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: