Friterad zucciniblomma, squashblomma
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Om fettupptag >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterad zucciniblomma, squashblomma

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 879 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 26 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fettupptag > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Så friterar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Rosella" under bilden ovan.

  1. Skölj av blommorna i kallt vatten. Låt rinna av. Finriv ost, finhacka vitlök och mynta. Skär mozzarellan i småbitar. 
  2. Fyllning: Vik försiktigt ut kronbladen på blomman. Stoppa in ett par kaprisar och lite mozzarella i var blomma. Vik över blombladen.
  3. Frityrsmet: Blanda till en tjock eller tunn frityrsmet efter behag (se kommentar och alternativ nedan). Låt gärna stå och  mogna en stund.
  4. Hetta upp frityrolja till 170°C.
  5. Fritera: Rör om i smeten och doppa blommorna i smeten. Låt fritera någon minut eller två på var sida till fin gyllene färg. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera snarast som ett delikat snacks.
2022-04

Kockens kommentar

Angivna mängder i ingredienslistan avser den mängd frityrolja respektive frityrsmet som fastnar på blommorna och som äts. Detta för att få korrekt portionsvikt och näringsvärden som beräknas automatiskt. För att kunna doppa blommorna i smeten behövs en större mängd (dubbla mängden). Merparten av vattnet i smeten kokas bort (markerat med "äts ej").

Frityrsmet i filmen: 1,2 dl mjöl, 1 stort ägg, 0,6 dl finriven ost, 3 finhackad vitlök, 2 msk finhackad mynta och 1,8 dl vatten.

Alternativ frityrsmet

Frityrsmet grundrecept

Pâte ā frire, klassisk fransk frityrsmet

Tempura frityrmet, klassisk japansk tunn smet

Tunn, enkel frityrsmet med idealmjöl

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem