
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0
Recept: 879 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 23%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fettupptag > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Så friterar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Rosella" under bilden ovan.- Skölj av blommorna i kallt vatten. Låt rinna av. Finriv ost, finhacka vitlök och mynta. Skär mozzarellan i småbitar.
- Fyllning: Vik försiktigt ut kronbladen på blomman. Stoppa in ett par kaprisar och lite mozzarella i var blomma. Vik över blombladen.
- Frityrsmet: Blanda till en tjock eller tunn frityrsmet efter behag (se kommentar och alternativ nedan). Låt gärna stå och mogna en stund.
- Hetta upp frityrolja till 170°C.
- Fritera: Rör om i smeten och doppa blommorna i smeten. Låt fritera någon minut eller två på var sida till fin gyllene färg. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera snarast som ett delikat snacks.
Kockens kommentar
Angivna mängder i ingredienslistan avser den mängd frityrolja respektive frityrsmet som fastnar på blommorna och som äts. Detta för att få korrekt portionsvikt och näringsvärden som beräknas automatiskt. För att kunna doppa blommorna i smeten behövs en större mängd (dubbla mängden). Merparten av vattnet i smeten kokas bort (markerat med "äts ej").Frityrsmet i filmen: 1,2 dl mjöl, 1 stort ägg, 0,6 dl finriven ost, 3 finhackad vitlök, 2 msk finhackad mynta och 1,8 dl vatten.