
Frityrsmet grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 14
Recept: 599 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fritering > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (5 min )
- Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
- Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
- Blanda mjöl, stärkelse, vatten och lite salt till jämn smet.
- Doppa bitarna i frityrsmet.
- Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
- Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
- Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.
Kockens kommentar
Läs mer om olika frityrsmeter > Om frityrsmet.Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.