
Tunn, enkel frityrsmet med idealmjöl
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 17
Recept: 1140 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fritering > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Johan Swanljung
Tillagning (5 min + 1 tim )
- Vispa hastigt samman alla ingredienser och låt stå minst en timme i kylskåp.
- Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
- Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
- Doppa bitarna i frityrsmet.
- Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
- Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
- Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.
Kockens kommentar
Ger tunn tempuraliknande frityrskal. Idealmjölet gör att smeten kan stå utan att bli seg, tvärtom blir den bättre av att stå i kylen en timme eller mer. Används den direkt blir skalet i tunnanste laget. Läs mer > Om frityrsmet.
Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.