
Rognons de veau sauce Madère, flamberad kalvnjure i madeirasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 956

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3826 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om njure > Äts ej
Om inälvor > Äts ej
Så flamberar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Cuisine du Moun" under bilden.- Tillbehör: förbered och tillred önskade tillbehör till exempel ris och en sallat. "Frassen" brukar äta bagett till maten.
- Ansa njuren, ta bort hinna och skär bort vitt njurfett (läs mer > Om njure). Skär i mindre bitar. Ansa svamp, skiva eller skär i bitar. Skala och skiva lök.
- Bryn: Hetta upp olja i stekpanna och bryn njurbitarna runt om. Tillsätt svamp och lök. Låt steka 3-4 minuter under omrörning.
- Flambera: Tillsätt armagnac (eller konjak). Tänd på och låt brinna klart. Se kommentar.
- Madeirasås: Tillsätt madeira och låt småkoka ett par minuter så att alkoholen kokar bort. Rör ner crème fraiche och låt sjuda några minuter till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.