
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "A Table" under bilden ovan.- Ansa njuren, ta bort hinna och skär ut vitt njurfett (läs mer > Om njure). Skär i bitar. Skölj njuren väl i kallt vatten. Låt rinna av. Strö över lite vetemjöl och rör om. Skala lök och skär i strimlor eller tärningar. Ansa och skiva svamp om detta skall ingå.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Fräs löken glansig i smör på medelvärme i 3-4 minuter utan att bränna. Stek sedan eventuell svamp en kort stund. Lägg åt sidan.
- Ragu: Tillsätt njuren. Låt steka 5 minuter på medelvärme under omrörning. Smaka av med fond, senap, konjak, salt och peppar. Vispa samman äggula med crčme fraiche eller grädde. I filmen tillsätt även lite riven ost. Rör ner detta i ragun. Låt småkoka i 10 minuter.
- Servera. Garnera med hackad persilja.