
Kokt jättekrabba med vitlökssmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 27
Recept: 2252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Natasha" under bilden.- Koka: Benen kokas eller ångkokas tills genomkokt, 5-10 minuter beroende på tjocklek. I svenska butiker är jättekrabben färdigkokta.
- Smörsås: Smält smör i kastrull. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Ta ur och lät kallna.
- Servera: Krabbenen kan serveras som de är med dippsås och ett got vitt bröd till. För att underlätta ätandet för gästerna kan man dela benen i bitar och knäcka skalen med nötknäppare. Alternativt kan man skåra skalen som är ganska mjuka med vass kniv eller klippa med sax.