
Kungskrabba i svartpepparsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3371 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Förbered eventuell sallad.
- Klipp krabbenen i decimeterlånga bitar. Klipp även längsgående, så blir det enklare att äta, men behåll skalen runt köttet. Skala och skiva eller mosa vitlök.
- Rosta svartpeppar, dvs stek pepparkornen i torr stekpanna på medelhög värme tills de börjar ryka. Skaka om emellanåt. Häll över i mortel och krossa dem.
- Sås: Värm upp smör i stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt svartpepparn, sherry, 5 kryddor, jordnötsolja och ostronsås. Vispa hårt för hand eller använd med fördel en stavmixer för att inte oljan skall separera sig i såsen.
- Lägg krabbitarna i såsen och servera, gärna med en enkel grönsallad.
Kockens kommentar
Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 1 kg ben med skal får man ut 600 gram kött. Kungskrabba är en jättekrabba varav armarna är det man äter. Andra liknande jättekrabbor är till exempel europeisk och japansk spindelkrabba liksom snökrabbor. Läs mer > Om krabbor.