Gratinerad krabba
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

Matbiologi krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gratinerad krabba

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1975 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 254 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

Matbiologi krabbor > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.
  2. Bryt loss stjärten på krabban. Stick in en kniv under ryggskölden. Skär utefter linjen som går runt undersidan åt båda hållen. Dela krabban i en underdel och en sköld.
  3. Ta ut köttet ur krabborna. Krossa skalet på klorna och plocka ut köttet. Skär i mindre bitar. Skölj ur sköldarna noggrant.
  4. Finhacka lök. Riv parmesan.
  5. Fräs löken i smör på medelvärme utan att bränna. Tillsätt krabbköttet och vetemjöl. Rör om. Tillsätt grädde. Låt koka upp. Tillsätt tabasco, whiskey, salt och peppar.
  6. Fördela stuvningen i sköldarna. Strö över parmesan. Lägg i ugnsfast form. Gratinera i ugnen tills de har fått färg, cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

En lätt måltid, servera gärna med bröd och sallad. Den krabba som vanligen säljs i Sverige heter krabbtaska. En annan förekommande krabba i fiskdiskar är kungskrabba. Biologiskt är den första en "äkta" krabba och den senare en "oäkta". Läs mer om krabbor, klicka på Allt om krabbor eller Matbiologi krabbor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem