Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Allt om krabbor > Äts ej
Matbiologi krabbor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på högsta värme och grill.
- Bryt loss stjärten på krabban. Stick in en kniv under ryggskölden. Skär utefter linjen som går runt undersidan åt båda hållen. Dela krabban i en underdel och en sköld.
- Ta ut köttet ur krabborna. Krossa skalet på klorna och plocka ut köttet. Skär i mindre bitar. Skölj ur sköldarna noggrant.
- Finhacka lök. Riv parmesan.
- Fräs löken i smör på medelvärme utan att bränna. Tillsätt krabbköttet och vetemjöl. Rör om. Tillsätt grädde. Låt koka upp. Tillsätt tabasco, whiskey, salt och peppar.
- Fördela stuvningen i sköldarna. Strö över parmesan. Lägg i ugnsfast form. Gratinera i ugnen tills de har fått färg, cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
En lätt måltid, servera gärna med bröd och sallad. Den krabba som vanligen säljs i Sverige heter krabbtaska. En annan förekommande krabba i fiskdiskar är kungskrabba. Biologiskt är den första en "äkta" krabba och den senare en "oäkta". Läs mer om krabbor, klicka på Allt om krabbor eller Matbiologi krabbor.