Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 410
            Kcal / portion: 169
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 2031 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 23%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Jemma" under bilden.
- Ta ut smöret ur kylskåpet och låt det temperera ett tag. Det skall vara mjukt men inte löst. Ställ pappersformar i muffinsplåt eller på smörad ugnsplåt (så att de står still).
 - Förvärm ugnen på 175°C.
 - Sikta ner mjöl i degblandarbunke. Blanda med bakpulver och socker. Tillsätt mjukt smör och ägg. Blanda till jämn smet i cirka 1 minut, först på låg hastighet, sedan på medelhög. Tillsätt mjölk och blanda i ytterligare en ½ minut.
 - Fördela en väl rågad matsked smet i varje form (2/3-del till 3/4-delar av formen). Peta ner med en tesked.
 - Grädda i mitten av ugnen cirka 22 minuter.
 - Ta ut och låt svalna. Garnera med sockerglasyr eller smörkräm.
 
Kockens kommentar
Cupcakes kallas muffins i USA. I princip detsamma som muffins, men ofta toppade med "frosting" (sockerglasyr) eller smörkräm. Motsvarigheten till muffins i Frankrike benämns madeleine. En svensk variant är så kallade syltgrottor. Läs mer > Om muffins, cupcakes.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk