Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 443

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3029 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Värm ugnen till 175°C.
- Ställ kakformar på en smörad plåt (smörad för att de skall stå still).
- Deg: Rör smör med socker pösigt. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och tillsätt detta i smeten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt gärna degen vila i kylskåp en stund.
- Rulla golfbollsstora bollar och lägg dem i formarna. Tryck en fördjupning i varje degklump med mjölat finger. Lägg 0,5-1 tsk sylt i varje grop.
- Grädda mitt av ugn cirka 15 minuter.
Kockens kommentar
Syltgrottor är en svensk variant av muffins (läs mer > Om muffins, cupcakes). Grottorna kan fyllas med det mesta, enligt eget tycke. Till exempel med hallon blandat med lakrits. Grottor betraktas ibland som småkaka för att den är halvhård, men tekniskt är det en mjuk formkaka (läs mer > Om sockerkaka). Ibland förväxlas syltgrottor med så kallade "Stockholmskakor" som är en hård småkaka med syltfyllning (läs mer > Om skurna kakor).Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk