Stockholmskakor, syltkakor, gelékakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 40

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stockholmskakor, syltkakor, gelékakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 402

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 15 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Rör rumsvarmt matfett och socker poröst.
  2. Tillsätt äggula, vaniljsocker och mjöl. Arbeta snabbt samman till smidig deg.
  3. Rulla degen till 2,5 centimeter tjocka längder. Pensla lätt med lättvispad äggvita och rulla dem i pärlsocker. Lägg längderna minst 1 timme i kylskåp.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Grädda: Skör rullarna i 1/2-centimeters skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Gör en fördjupning med tummen i varje kaka. Lägg på en klick sylt eller marmelad.
  7. Grädda mitt i ugnen till vacker guldgul färg, cirka 12 minuter. Låt kallna på galler.
  8. Förvaras i burk med lock i en månad. Kan frysas i 6 månader

Kockens kommentar

För att sylten inte ska rinna ut från kakorna bör den vara ganska fast. Om lös sylt används kan lite majsmjöl tillsättas för en fastare konsistens.

Syltkaka eller gelékakor kan alla småkakor kallas som fylls med sylt respektive gelé. En variant är så kallade wienerstänger, se dito recept.

Alternativ

Hemmagjord björnbärssylt

Wienerstänger

Äppelgrottor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem