Muffins, cupcakes - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Om smörkräm >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Muffins, cupcakes - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 343

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2615 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 63 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörkräm > Äts ej

Om glasyr, glasering > %

Glasering bakverk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Smöret bör tempereras, bli mjukt men inte löst. Ta ut äggen ur kylskåpet. Ställ pappersformar i muffinsplåt eller på smörad ugnsplåt (så att de står still). Sätt ugnen på 175-200°C.
  2. Vispa smör och socker pösigt tills vitblekt. Tillsätt ett ägg i taget och eventuella smaksättare.
  3. Smet: Blanda bakpulver med mjöl. Sikta helst ner mjölet i smeten för att undvika klumpar, samtidigt med mjölk, lite i taget. Rör om till jämn smet. Smeten bör helst stå i kylskåpet en halvtimme innan gräddning.
  4. Grädda: Klicka ut en rågad masked i pappers­formarna. Grädda 15-20 minuter i ugn. Ta ut och låt bullarna svalna.
  5. Garnering kan vara pudersocker eller sockerglasyr. Cupcakes garneras ofta med smörkräm (läs mer > Om smörkräm).

Kockens kommentar

Ingrediensmängderna varierar ganska mycket i olika recept. Per sats (12 st): Smör 50-150 gram, socker 1-3 dl, ägg 1-3 st, mjöl 2-5 dl och mjölk 0,5-2 dl. Med andra ord verkar det inte vara så noga? I de flesta recept används smält smör, inte mjukt. Bakverket på bilden ovan är inte perfekt, jämför recept > Cupcakes professional.

Muffins är "ett bakverk av sockerkaksdeg som gräddas i portionsformar".  I USA benämnt cupcakes och i Frankrike madeleines. En variant är så kallade syltgrottor. Läs mer > Om muffins, cupcakes.

Alternativ

Cupcakes grundrecept

Chokladcupcake

Madeleines

Syltgrottor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem