Äppelgrottor med kardemumma
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 40

Om formkakor >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelgrottor med kardemumma

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 349

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3026 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 20%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 22 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om formkakor > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär smöret i bitar. Blanda, smör, socker, vetemjöl och kardemumma. Använd matberedare eller knåda väl.
  3. Slå in degen i plastfilm och lägg i kylskåp i 30 minuter eller i frysen i 5 minuter.
  4. Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Halvera.
  5. Dela degen och rulla ut i 2-3 centimeter tjocka rullar. Skär i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Tryck i 2-3 äppelskivor i varje kaka.
  6. Grädda i ugnen i 7 minuter.

Kockens kommentar

"Grottor" avser i allmänhet mjuka formkakor tillagade med bakpulver, till exempel Hallongrottor. Läs mer > Om mjuka kakor. Se recept via länk nedan.

Passar till

Syltgrottor, hallongrottor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem