
Äppelgrottor med kardemumma
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 349

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3026 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 20%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om formkakor > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär smöret i bitar. Blanda, smör, socker, vetemjöl och kardemumma. Använd matberedare eller knåda väl.
- Slå in degen i plastfilm och lägg i kylskåp i 30 minuter eller i frysen i 5 minuter.
- Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Halvera.
- Dela degen och rulla ut i 2-3 centimeter tjocka rullar. Skär i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Tryck i 2-3 äppelskivor i varje kaka.
- Grädda i ugnen i 7 minuter.
Kockens kommentar
"Grottor" avser i allmänhet mjuka formkakor tillagade med bakpulver, till exempel Hallongrottor. Läs mer > Om mjuka kakor. Se recept via länk nedan.Passar till
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk