
Fyllda strömmingsflundror
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mjölk 2.0 dl 5%
Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 14%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala potatis och koka den mjuk.
- Finstrimla purjolök. Blanda kaviar och purjolök. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik.
- Bred kaviarsmet på filéernas insida. Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.
- Vänd filéerna i mjöl+ströbröd. Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan.
- Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 minuter per sida.
- Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.
- Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.
Kockens kommentar
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?