Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2657 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 385 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Omelett: Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt riven ost, salta och peppra.
  3. Häll smeten i en ugnssäker smörad form och grädda i mitten av ugnen tills smeten stannat sig (stelnat) rakt igenom. Det tar 15-20 minuter.
  4. Tillbehör: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna cirka 5 minuter, salta och peppra. Häll på grädden och låt koka ihop cirka 3 minuter. Alternativt välj annat tillbehör.
  5. Alternativ: Stekt svamp och lök  (utan grädde), eller andra ingredienser kan blandas in i smeten i stället för att serveras som tillbehör. 
  6. Servera. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Antalet ägg kan minskas och ersättas med lite mjöl som stabiliseringsmedel, 2 tsk vetemjöl per 3 ägg och 3 dl mjölk. Med grädde i stället för mjölk kallas rätten Fin ugnsomelett. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Alternativ

Bondomelett

Frittata, italiensk ugnsomelett

Tortilla, spansk ugnsomelett

Skånsk äggkaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem