Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 172
            Kcal / portion: 664
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 2657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Omelett: Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt riven ost, salta och peppra.
 - Häll smeten i en ugnssäker smörad form och grädda i mitten av ugnen tills smeten stannat sig (stelnat) rakt igenom. Det tar 15-20 minuter.
 - Tillbehör: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna cirka 5 minuter, salta och peppra. Häll på grädden och låt koka ihop cirka 3 minuter. Alternativt välj annat tillbehör.
 - Alternativ: Stekt svamp och lök (utan grädde), eller andra ingredienser kan blandas in i smeten i stället för att serveras som tillbehör.
 - Servera. Garnera med persilja.