Bondomelett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bondomelett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1657 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 322 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skär fläsket i tärningar och stek det knaprigt i panna på medelhög värme.
  2. Skala och hacka löken och tärna potatisen i tärningar och lägg i pannan. Stek i ytterligare några minuter.
  3. Vispa ägg, vatten och salt lätt med gaffel. Tillför ett par varv med pepparkvarn. Häll smeten över fräset i pannan. Sänk till medellåg värme.
  4. Rör med gaffel i den stelnande smeten, så att all lös smet når botten. Grädda tills omeletten nästan stannat.
  5. Mal över extra peppar, strö på gräslök. Servera omeletten het ur pannan och gärna färska grönsaker, sallad eller rivna rotsaker till.

Kockens kommentar

Bondomelett kallas också "restomelett", då det är ett utmärkt sätt att ta tillvara restmat. Det mesta kan ingå. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. Utan beaktande av fettavrinning blir stekfläskets andel av kalorimängden 28%.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem