
Laxfrittata, krämig laxomelett med cheddar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2519 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva rödlök. Grovriv ost. Skär lax i mindre bitar.
- Knäck äggen i en bunke. Blanda med grädde. Salta och peppra.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den en kort stund.
- Häll i äggsmeten. Sänk till låg värme. Rör om lätt med träslev så att det inte bräns vid. Tillsätt ost och tärnad lax. Lägg på lock och grädda på låg värme.
- När omeletten stelnat rakt igenom, lägg på rucola och ringla över lite honung.