Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1681 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 253 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

Se film, klicka på "Omar Allibhoy" under bilden.

  1. Fyllning: Skala potatis och lök.
  2. Hetta upp rikligt med olja i stor stekpanna på hög värme. Oljan skall täcka potatisen som steks.
  3. Skiva löken tunt. Lägg ner i oljan.
  4. Halvera och skiva potatisen i 3 mm tjocka skivor. Lägg ner i oljan.
  5. Låt steka i 10-15 minuter tills potatisen mjuknat lätt och fått lite gyllenbrun färg. Vänd några gånger.
  6. Omelettsmet: Knäck ägg i en bunke. Ta ur lökpotatisen med hålslev, låt rinna av lite i pannan och lägg sedan  ner i bunken. Salta. Överskottsoljan kan återanvändas silad.
  7. Rör försiktig om så att ingredienserna blandar sig, inte för mycket. Täck över, låt vila i 15 minuter.
  8. Stek: Värm upp stekpannan utan oljan på hög värme. Häll i omelettsmeten och låt steka i 1 minut. Sänk värmen och stek ytterligare i 2 minuter.
  9. Skaka på pannan för att se om omeletten släppt från kanterna och botten. Lägg en stor tallrik över pannan, håll emot och vänd upp och ner.
  10. Ställ tillbaka stekpannan och höj värmen. Låt omeletten försiktigt glida ner i pannan från tallriken. Stek den andra sidan 1 minut på hög värme och sedan 2 minuter på medelvärme.
  11. Känn efter med fingrarna att omeletten är stum, eller prova med en sticka att den är klar.
  12. Lägg igen en stor tallrik över omeletten och vänd den upp och ner. Servera som maträtt med grönsaker, eller i mindre bitar som tillbehör till mat.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem