
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 0
Recept: 385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas ägg > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Om grytor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min + 30 min )
Se film, klicka på "Mind of a Chef" under bilden. Rätten kan varieras i oändlighet. Låt smaklökarna bestämma.
- Grundrecept: Tillagning baserad på > Oeuf en cocotte naturel. Se dito via länk nedan.
- Smaksättning kant: Smöra formen och smaksätt den med kryddor eller bladkryddor.
- Fyllning: kan vara hackad kött, fisk eller grönsaker - naturell, lättstekt, eller stuvad. Fyllningen läggs i botten under ägget.
- Grädde kan ingå för krämigare konsistens, lite i botten och lite på toppen. I stället för grädde kan sås användas, till exempel Sauce soubise (vit löksås) eller Sauce au cari (currysås).
- Kryddor: Salt och peppar är standard. Rätten kan också smaksättas med kajennpeppar, curry, tryffel med mera enligt egen smak.
- Garnering: Rätten kan varieras med olika garnering - kryddor, bladkryddor, riven ost, sås, stuvning eller på annat sätt.
- Tillagning: Formarna tillagas i vattenbad. Tillagas under lock på spisen i 6-10 minuter eller i ugn 10-12 minuter beroende på hur lös gulan önskas. Grundregeln är att rätten är färdig när den precis stelnat, men fortfarande darrar när man rör på formen.
- Uppstjälpt: När kokotten tillagats kan den vändas upp och ner och serveras till exempel på smörstekt brödskiva och/eller med en stuvning som på bilden ovan.