Sauce au cari, mild currysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till gratäng-stuvning>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce au cari, mild currysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1069 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > %

Sås till gratäng-stuvning> Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i smör på svag värme i cirka 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt curry och fräs i ytterligare 2 minuter.
  2. Koka upp kalvfond (alternativt kalvfond koncentrerad med vatten, eller fiskbuljong, eller mjölk = vit sås). 
  3. Vispa ner mjöl lite i taget i currysmöret. Låt fräsa på svag värme i tre minuter.
  4. Sås: Tillsätt het fond, låt sjuda sakta i 10-15 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
  5. Rör ner grädde skedvis tills såsen tunnats till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  6. Alldeles innan servering rörs smör in klickvis. Tillsätt finhackad persilja om så önskas. 

Kockens kommentar

Såsen passar väl till ägg, fisk, grönsaker och kokt kyckling. Byter man ut curryn till lök får man Sauce Soubise. Se recept via länk nedan. 

Passar till

Sauce soubise, vit löksås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem