Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1069 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 15%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till gratäng-stuvning> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Julia Child
Tillagning (45 min )
- Förbered: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i smör på svag värme i cirka 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt curry och fräs i ytterligare 2 minuter.
- Koka upp kalvfond (alternativt kalvfond koncentrerad med vatten, eller fiskbuljong, eller mjölk = vit sås).
- Vispa ner mjöl lite i taget i currysmöret. Låt fräsa på svag värme i tre minuter.
- Sås: Tillsätt het fond, låt sjuda sakta i 10-15 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
- Rör ner grädde skedvis tills såsen tunnats till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
- Alldeles innan servering rörs smör in klickvis. Tillsätt finhackad persilja om så önskas.
Kockens kommentar
Såsen passar väl till ägg, fisk, grönsaker och kokt kyckling. Byter man ut curryn till lök får man Sauce Soubise. Se recept via länk nedan.Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)