
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 333

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1332 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 30%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas ägg > Äts ej
Platå (traktörpanna) > Äts ej
Om grytor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Bruno Albouse" under bilden.
- Rätten kan tillagas på spisen i platå eller gryta med lock, eller i ugn på 200°C.
- Smöra formar (6-8 cm i diameter, 4 cm höga).
- Häll vatten i platå eller gryta, alternativt på ugnsplåt. Cirka 2 centimeter hög när formarna ställts på plåten. Koka upp.
- Grädde: I filmen kokas grädde ner till halv mängd, men det går bra med uppvärmd grädde, dock i så fall halv mängd enligt ingredienslistan. Täck formarnas botten med ett lager grädde. Är grädden kall, ställ skålen i vattenbadet en stund.
- Knäck ett (eller två) ägg i varje form. Häll på resten av grädden. Krydda med salt och peppar, eller enligt eget önskemål.
- Tillagning: Ställ formarna i vattenbad. Lägg på locks på platå eller gryta. Tillaga 6-10 minuter på spisen, eller i ugn 10-12 minuter beroende på hur lös gulan önskas. Grundregeln är att rätten är färdig när den precis stelnat, men fortfarande darrar när man rör på formen.
- Rostat eller smörstekt bröd passar till.
- Serveras helst direkt. Formarna kan dock stå utanför ugnen i 10-15 minuter om de tas ut innan de är riktigt färdiga.