Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så kokas ägg >

 

 

Platå (traktörpanna) >

 

 

Om grytor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 333

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1332 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 30%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 85 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas ägg > Äts ej

Platå (traktörpanna) > Äts ej

Om grytor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Bruno Albouse" under bilden.

  1. Rätten kan tillagas på spisen i platå eller gryta med lock, eller i ugn på 200°C.
  2. Smöra formar (6-8 cm i diameter, 4 cm höga).
  3. Häll vatten i platå eller gryta, alternativt på ugnsplåt. Cirka 2 centimeter hög när formarna ställts på plåten. Koka upp.
  4. Grädde: I filmen kokas grädde ner till halv mängd, men det går bra med uppvärmd grädde, dock i så fall halv mängd enligt ingredienslistan. Täck formarnas botten med ett lager grädde. Är grädden kall, ställ skålen i vattenbadet en stund.
  5. Knäck ett (eller två) ägg i varje form. Häll på resten av grädden. Krydda med salt och peppar, eller enligt eget önskemål.
  6. Tillagning: Ställ formarna i vattenbad. Lägg på locks på platå eller gryta. Tillaga 6-10 minuter på spisen, eller i ugn 10-12 minuter beroende på hur lös gulan önskas. Grundregeln är att rätten är färdig när den precis stelnat, men fortfarande darrar när man rör på formen.
  7. Rostat eller smörstekt bröd passar till.
  8. Serveras helst direkt. Formarna kan dock stå utanför ugnen i 10-15 minuter om de tas ut innan de är riktigt färdiga.

Kockens kommentar

Oeuf en cocotte = "ägg i gryta". Cocotte är vanligtvis en stor gryta, men i detta fall avses en liten ugnsfast portionsform (läs mer > Om grytor). Det gåt utmärkt att blanda in kött, grönsaker och annat i kokotten. Läs mer om kokott > Så kokas ägg. Se recept via länk nedan > Oeuf en cocotte med smak. Kokott kan också ställas in i ugn på låg värme utan vattenbad, se recept > Ägg i bästa form.

Alternativ

Oeuf en cocotte med smak

Ägg i bästa form

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem