
Ägg i bästa form med kantareller - Oeuf en cocotte i ugn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1801 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Så kokas ägg > Äts ej
Om grytor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 100-125°C. Sätt in en ugnsplåt.
- Skär svampen i små bitar. Skär purjolök i tunna skivor. Riv eller skiva hårdost. Smöra in små runda ungssäkra formar.
- Stek svampen utan matfett i panna på medelvärme tills all vätska försvunnit. Tillsätt matfett och höj värmen något. Tillsätt purjolöken och stek några minuter.
- Häll lite grädde i botten på formarna, sedan svamp och purjo. Lägg på ost och knäck ett ägg ovanpå. Fyll på med grädde. Salta och peppra lätt.
- Sätt in formarna i ugnen på den varma plåten i 15-18 minuter om gulan önskas rinnig och i 20-25 min för hård gula.