Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas sik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Knaperstekt siklöja med dillgremolata

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2784 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 445 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas sik > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Potatis: Skala ock koka potatisen mjuk. Pressa eller mosa potatisen (mandelpotatis äts med fördel hel med skal).
  2. Koka upp grädde och mjölk. Ha i en klick smör i den pressade potatisen och rör om. Häll i den varma gräddmjölken lite i taget tills du har önskad konsistens. Salta och peppra.
  3. Gremolata: Finhacka dill och riv skal av citron i en bunke. Pressa i citronsaft, tillsätt vitlök och blanda med olivolja. Salta och peppra. Du kan eventuellt ha i en nypa socker.
  4. Fisk: Skölj siklöjorna i kallt vatten. Salta och vänd i vetemjöl. Stek i rikligt med smör tills de får fin gyllenbrun färg, cirka 2 minuter på var sida.
  5. Servera med citronklyftor. Garnera med dill.

Kockens kommentar

Siklöja tillagas på samma sätt som sill och strömming, vanligen stekt - "sotad", panerad, halstrad. Se recept > Pannstekt strömming, makrill. Mandelpotatis äts med fördel hel med skal, men kokar lätt sönder. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Johanna: Att vända löjan i lite mjöl och steka den hel i mycket smör är riktigt gott! En så liten och späd fisk att man inte ens känner benen.

Alternativ

Sotare

Dubbelpanerad strömming

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem