
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Potatis: Skala ock koka potatisen mjuk. Pressa eller mosa potatisen (mandelpotatis äts med fördel hel med skal).
- Koka upp grädde och mjölk. Ha i en klick smör i den pressade potatisen och rör om. Häll i den varma gräddmjölken lite i taget tills du har önskad konsistens. Salta och peppra.
- Gremolata: Finhacka dill och riv skal av citron i en bunke. Pressa i citronsaft, tillsätt vitlök och blanda med olivolja. Salta och peppra. Du kan eventuellt ha i en nypa socker.
- Fisk: Skölj siklöjorna i kallt vatten. Salta och vänd i vetemjöl. Stek i rikligt med smör tills de får fin gyllenbrun färg, cirka 2 minuter på var sida.
- Servera med citronklyftor. Garnera med dill.
Kockens kommentar
Siklöja tillagas på samma sätt som sill och strömming, vanligen stekt - "sotad", panerad, halstrad. Se recept > Pannstekt strömming, makrill. Mandelpotatis äts med fördel hel med skal, men kokar lätt sönder. Läs mer > klicka på ingrediensen.Johanna: Att vända löjan i lite mjöl och steka den hel i mycket smör är riktigt gott! En så liten och späd fisk att man inte ens känner benen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)