Pannstekt makrill på olika sätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pannstekt makrill på olika sätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 902

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 19%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 382 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Rensa, skär ut filéer och bena ur fisken. Snitta gärna skinnsidan så att fisken inte böjer sig i pannan. Pudra/vänd köttsidan i vetemjöl. Finhacka dill.
  2. Koka eller stek potatis, alla varianter passar till. Smörstekt vårpotatis är allra bäst.
  3. Stek skinnsidan först i ett par minuter (när potatisen är klar). Vänd och dra bort skinnet. Stek i 1-2 minuter.
  4. Vänd igen. Salta och peppra lätt. Tillsätt grädde och låt steka-koka ihop en kort stund. Tillsätt hackad dill. Smaka av. 
  5. Servera.

Kockens kommentar

En krämig, gräddig sås anses passa väl till den feta fisken och smaksatt med dill eller senap är klassiskt. Klassiskt tillbehör i stället för sås är persiljesmör (aromsmör). Fisken kan också anrättas i gräddig sås. I panna steks vanligen makrillfilé, medan hel fisk oftare ugnslagas. Grillad hel fisk är också vanligt. Filéer kan med fördel dubbelpaneras. Läs mer om makrill > klicka på ingrediensen.

Stekt hel makrill: Salta och peppra och stek eller grilla fisken cirka 3-5 minter per sida beroende på fisken storlek. Fyll gärna fisken med citronklyftor.

Panerad filé: Dubbelpanera filéer och stek dem gyllenbruna (se recept via länk nedan) . Förr penslade man filéerna med smält smör blandat med ägg och vänt i skorpmjöl med hackad dill och persilja. Till detta serverades persiljesmör.

Passar till

Persiljesmör

Dubbelpanerad makrill

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem