Dubbelpanerad makrill med potatis och sparris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så panerar man >

 

 

Så skiras smör >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dubbelpanerad makrill med potatis och sparris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 1175

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4701 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 478 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så panerar man > Äts ej

Så skiras smör > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Koka potatis.
  2. Rensa och bena ur fisk. Hacka persilja.
  3. Dubbelpanera: Det går åt större mängd paneringsingredienser vid paneringen än vad som äts. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den steks. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen
  4. Smält smör (skira smöret om så önskas).
  5. Stek: Fräs smör i panna och stek fisken gyllenbrun utan att bränna, 2-3 minuter per sida.
  6. Ta ur fisken och stek sparrisen hastigt runt om.
  7. Lägg upp och servera med smält smör. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Detta är en mycket kalorik måltid, totalt energiinnehåll 1175 Kcal per portion, vilket är dubbelt mot normalt. Det beror på flera samverkande faktorer. Makrill är en fet fisk (320 Kcal/100g) och portionsmängden är hög (195g tillagat mot normalt 140g), vilket ger drygt 600 Kcal/portion. Paneringen bidrar med 260 Kcal och det smälta smöret med 150 Kcal. Grönsaker 150 Kcal.

Näring: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Fisken i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 260 gram per portion, varav panering 26%. Energimängd 885 Kcal, varav 29% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Kokt eller stekt spenat

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem