
Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 670

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 0
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 75%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Julia Child
Tillagning
-
Låt matfettet bli rumsvarmt. Finhacka persilja.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.