
Kalvbiff med timjan och rosmarin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1359 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Gnid in köttet med olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olja på hög värme. Bryn köttet hastigt runt om.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer. Stek i ugnen till innertemperatur 55-65°C för rosa till medium stekt. Det tar 45-60 minuter beroende på stekgrad och köttets tjocklek.
- Skiva köttet tunt. Garnera med något grönt.