Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 6
Recept: 9388 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Deg: Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke. Enklast är om du använder händerna. Arbeta till en smidig deg.
- Forma: Lägg bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen så att det blir någorlunda jämnt överallt. Strö över solrosfrön.
- Grädda i cirka 10 minuter.
- Låt svalna någon minut. Skär upp kakorna i valfri storlek.
Kockens kommentar
En sats (50-60 st) är lagom i en långpanna.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk