Solroskakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Solroskakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 6

Recept: 9388 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 22%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 41 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke. Enklast är om du använder händerna. Arbeta till en smidig deg.
  3. Forma: Lägg bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen så att det blir någorlunda jämnt överallt. Strö över solrosfrön.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.
  5. Låt svalna någon minut. Skär upp kakorna i valfri storlek.

Kockens kommentar

En sats (50-60 st) är lagom i en långpanna.

 

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Kolakakor

Franska pepparkakor

Chokladpinnar

Ingefärskakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem