Ingefärskakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 40

Kockskolan:

 

Om skurna kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingefärskakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 465

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2248 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 12 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om skurna kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Ingefära: Finhacka syltad ingefära. Några teskedar finriven färsk ingefära är ett alternativ.
  2. Deg: Rör samman mjukt smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Lägg inplastad i kylen minst en ½-timme.
  3. Förvärm ugnen på 200C.
  4. Forma: Platta ut degen tunt till en stor kaka på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Platta till med gaffel så att det bildar ränder.
  5. Grädda mitt i ugn tills gyllenbruna i cirka 15 minuter. Ta ut och skär kakan i bitar medan den är varm. Låt kallna.

Kockens kommentar

Hemköp (bilden ovan) använder lite sirap, vaniljsocker och bakpulver i sitt recept. Dessutom färskriven ingefära. Klicka på Hemköp under bilden för att komma till deras hemsida.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Kolakakor

Franska pepparkakor

Chokladlöv

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem