Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 465
            Kcal / portion: 56
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2248 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Ingefära: Finhacka syltad ingefära. Några teskedar finriven färsk ingefära är ett alternativ.
 - Deg: Rör samman mjukt smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Lägg inplastad i kylen minst en ½-timme.
 - Förvärm ugnen på 200C.
 - Forma: Platta ut degen tunt till en stor kaka på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Platta till med gaffel så att det bildar ränder.
 - Grädda mitt i ugn tills gyllenbruna i cirka 15 minuter. Ta ut och skär kakan i bitar medan den är varm. Låt kallna.
 
Kockens kommentar
Hemköp (bilden ovan) använder lite sirap, vaniljsocker och bakpulver i sitt recept. Dessutom färskriven ingefära. Klicka på Hemköp under bilden för att komma till deras hemsida.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk