Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 465

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2248 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Ingefära: Finhacka syltad ingefära. Några teskedar finriven färsk ingefära är ett alternativ.
- Deg: Rör samman mjukt smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Lägg inplastad i kylen minst en ½-timme.
- Förvärm ugnen på 200C.
- Forma: Platta ut degen tunt till en stor kaka på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Platta till med gaffel så att det bildar ränder.
- Grädda mitt i ugn tills gyllenbruna i cirka 15 minuter. Ta ut och skär kakan i bitar medan den är varm. Låt kallna.
Kockens kommentar
Hemköp (bilden ovan) använder lite sirap, vaniljsocker och bakpulver i sitt recept. Dessutom färskriven ingefära. Klicka på Hemköp under bilden för att komma till deras hemsida.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk