Kolakakor, kolasnittar, sirapskakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 30

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kolakakor, kolasnittar, sirapskakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 455

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1831 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 13 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "EgoPrinsessan" under bilden.

  1. Förvärm ugnen på 175C.
  2. Deg: Rör matfett, socker, vanillin och sirap pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en slät deg.
  3. Forma degen till fingertocka längder, lagom långa till ugnsplåt. Lägg dem på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Klassiskt är att platta till längderna med gaffel så att det bildas ränder längsgående (ej på bilden ovan).
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 12 minuter. Ta ut och skär kakor medan degen är varm i raka eller sneda små bitar.
  5. Förvaras i burk 2 veckor, eller i frys 6 månader. 

Kockens kommentar

Sirap och vanillinsocker ger kolasmak som förstärks av smöret. Kan också bakas på lite olika sätt och smaksättas med vaniljsocker som i filmen.

Gaffelkakor: Kakor som ges ränder med en gaffel kallas ibland för gaffelkakor.

Alternativ

Solroskakor

Sätofta korintkakor

Ingefärskakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem