Aprikos- och hasselnötsbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Aprikoser torkade

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aprikos- och hasselnötsbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1673

GBR (GI) / port: 45

Recept: 3346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 738 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hasselnötskärnor 1.0 dl 10%

Russin 1.0 dl 5%

Aprikoser torkade 1.0 dl 4%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
    Värm vattnet fingervarmt (37°C).
    Rör ut jästen i vattnet.

  2. Tillsätt mjöl, salt och smör.
    Knåda väl eller kör i degblandare i 3 min.

  3. Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen.
    Låt jäsa i bunke med duk över i 30 min.

  4. Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.

  5. Ta upp degen och knåda ihop den igen.
    Dela degen. Forma limpor.
    Lägg över på smord plåt.
    Låt jäsa under duk i 50 minuter.
    Sätt ugnen på 220°C.

  6. Grädda i ugnen i 30 minuter.

PASSANDE RÖROR

Pumparöra

Cashewröra

Rödbetsröra

Kikärtsröra

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem