
Aprikos- och hasselnötsbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1673

GBR (GI) / port: 45
Recept: 3346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hasselnötskärnor 1.0 dl 10%
Russin 1.0 dl 5%
Aprikoser torkade 1.0 dl 4%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Låt smöret bli rumsvarmt.
Värm vattnet fingervarmt (37°C).
Rör ut jästen i vattnet. - Tillsätt mjöl, salt och smör.
Knåda väl eller kör i degblandare i 3 min. - Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen.
Låt jäsa i bunke med duk över i 30 min. - Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda ihop den igen.
Dela degen. Forma limpor.
Lägg över på smord plåt.
Låt jäsa under duk i 50 minuter.
Sätt ugnen på 220°C. - Grädda i ugnen i 30 minuter.