
Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 3
Recept: 367 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om chilipasta > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala pumpan och rensa bort kärnorna. Dela pumpan i mindre bitar.
- Ringla olja på en plåt. Lägg på pumpan. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
- Lägg över pumpan i matberedare. Tillsätt olja, spiskummin och sambal. Pressa över citronjuice. Mixa. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Sambal badjak är rökt sådan. Läs mer > Om chilipasta.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)