
Bröd med aprikos och hasselnöt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 1651

GBR (GI) / port: 51
Recept: 3301 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Baka matbröd med jäst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Deg: Låt smöret bli rumsvarmt. Värm vattnet fingervarmt (37°C).
- Smula jäst i en bunke. Rör ut jästen i vattnet.
- Tillsätt mjöl, salt och smör. Knåda väl eller kör i degblandare i 3 minuter.
- Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen. Låt jäsa i bunke med duk över i 30 minuter.
- Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.
- Forma: Ta upp degen och knåda ihop den igen. Dela degen. Forma limpor. Lägg över på smord plåt. Låt jäsa under duk i 50 minuter.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Grädda i ugnen i 30 minuter.
Kockens kommentar
Lös mer > Om mjukt bröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.