Bröd med aprikos och hasselnöt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bröd med aprikos och hasselnöt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 1651

GBR (GI) / port: 51

Recept: 3301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 614 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Låt smöret bli rumsvarmt. Värm vattnet fingervarmt (37°C).
  2. Smula jäst i en bunke. Rör ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt mjöl, salt och smör. Knåda väl eller kör i degblandare i 3 minuter.
  4. Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen. Låt jäsa i bunke med duk över i 30 minuter.
  5. Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Forma: Ta upp degen och knåda ihop den igen. Dela degen. Forma limpor. Lägg över på smord plåt. Låt jäsa under duk i 50 minuter.
  7. Sätt ugnen på 220°C.
  8. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Kockens kommentar

Lös mer > Om mjukt bröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Passande tillbehör

Pumparöra

Cashewröra

Rödbetsröra

Kikärtsröra

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem