
Rödbetsröra som tillbehör eller smörgås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 262

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 23%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Koka rödbetorna mjuka. Skala och skär dom i mindre bitar innan så kokar dom snabbare. Eller skala och skär i bitar efteråt.
- Skala ingefära och skär i mindre bitar. Lägg rödbetor, ingefära sambal och olja i en matberedare. Mixa.
- Skiva osten. Hetta upp en (grill-)panna på halvhög värme och stek osten i torr panna någon minut på var sida tills fin färg.
- Lägg röran på ett gott bröd och toppa med ost. Garnera med lite grönt t.ex. kryddkrasse.
Kockens kommentar
Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.
Brödförslag
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)