Rödbetsröra som tillbehör eller smörgås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 262
            Kcal / portion: 270
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 23%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Koka rödbetorna mjuka. Skala och skär dom i mindre bitar innan så kokar dom snabbare. Eller skala och skär i bitar efteråt.
 - Skala ingefära och skär i mindre bitar. Lägg rödbetor, ingefära sambal och olja i en matberedare. Mixa. 
 - Skiva osten. Hetta upp en (grill-)panna på halvhög värme och stek osten i torr panna någon minut på var sida tills fin färg.
 - Lägg röran på ett gott bröd och toppa med ost. Garnera med lite grönt t.ex. kryddkrasse.
 
Kockens kommentar
Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.
Brödförslag
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)