Kikärtsröra, hummus
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 185
Kcal / portion: 180
GBR (GI) / port: 4
Recept: 901 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och hacka vitlök och rödlök. Skär gärna av en skiva rödlök till garnering.
- Hetta upp olja i en panna. Fräs löken och bönorna någon minut.
- Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron. Mixa till jämn smet. Smaka av med salt. Garnera med rödlök.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.
Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)