
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1671 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i primörerna utom sparrisen. Koka dem i 3-5 minuter. Ta ur.
- Örtsmör: Riv citronskal. Tärna smöret ner i en matberedare. Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl.
- Smöra ett ugnssäkert fat. Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över lite örtsmör. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.
Kockens kommentar
Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)