Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1671 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 384 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i primörerna utom sparrisen. Koka dem i 3-5 minuter. Ta ur.
  3. Örtsmör: Riv citronskal. Tärna smöret ner i en matberedare. Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl.
  4. Smöra ett ugnssäkert fat. Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över lite örtsmör. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

Kockens kommentar

Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.

Svensk meny

Förrätt: Svensk råraka

Huvudrätt: Ugnsbakad gös

Efterrätt: Smultronmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem