Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 221 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
  2. Pannacotta: Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
  3. Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (eller frys 1 timme).
  4. Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
  5. Sätt ugnen på 180°C.
  6. Vallmoflarn: Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
  7. Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
  8. Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Passar till

Chokladpannacotta med jordgubbssalsa

Kaffe- och chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta

Kardemummapannacotta

Kryddig pannacotta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem