
Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 26%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning
- Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
- Pannacotta: Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
- Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (eller frys 1 timme).
- Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vallmoflarn: Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
- Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
- Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)