Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 193 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

...

Skapat av
Oatly

Tillagning (20 min + 8 tim )

  1. Lägg gelatinblad i en skål med vatten i 5 minuter. Koka upp Oatly iMat med socker och kryddor. Ställ kastrullen åt sidan.
  2. Tag upp gelatinbladen. Smält dem på svag värme i en kastrull med en matsked vatten under omrörning. Vispa i det smälta gelatinet i iMat-blandningen. Häll i glas. Låt det svalna lite innan det ställs in i kylen för att stelna över natten.
  3. Topping: Lägg jordgubbar, honung och pressad lime i en kastrull. Låt koka ihop tills hälften återstår.
  4. Smaka av om det behövs mer sötma, tillsätt i så fall lite mer honung. Låt svalna innan du fördelar det på toppen av den stelnade pannacottan.

Kockens kommentar

En ljuvlig dessert av lenaste havre, kanel och kardemumma. Tillsammans med jordgubbar och lime blir det en fin brytning. Du bör göra pannacottan kvällen innan servering för att den ska stelna i kylen.

Du kan smaksätta din panna cotta med t ex riven vit blockchoklad, rivet citrusskal, stjärnanis eller vanilj.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem