
Vit chokladpannacotta med basilikaananas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3716 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten. Skär av ändarna på ananasen. Ställ den upp och skär bort skalet.
- Pannacotta: Koka upp grädde, mascarpone och socker. Tag av kastrullen från plattan när grädden kokar och tillsätt choklad och gelatinet. Se till att chokladen smält och att gelatinet löser sig ordentligt.
- Häll upp smeten i glas eller portionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar, eller tills pannacottan har stelnat.
- Tillbehör: Skär ananasen i tärningar. Finhacka basilikan och blanda den med ananasen, pressa över citronsaft. Låt marinera tills pannacottan har stelnat.
- Stjälp upp pannacottan på desserttallrikar och skeda över ananasen. Garnera med citronmeliss.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.
Meny ā la Rent a Chef:
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)