Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Crème fraiche mini }

1.0 

dl

Saffran

0.5 

gram

Spenat färsk

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2639 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Crème fraiche mini } 1.0 dl 3%

Saffran 0.5 gram 0%

Spenat färsk 50.0 gram 0%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Torka av kyckling­brösten med papper. Skölj spenat och tomater. Dela tomaterna.
  3. Strimla sidfläsket tunt. Hetta upp stekpanna till medelvärme och stek fläsket knaprigt. Lyft ur och låt rinna av.
  4. Hetta upp pannan med stek­flottet och stek kycklingen på medelhög värme, först med skinnsidan nedåt några minuter. Vänd när bröstet tagit färg. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
  5. Lägg tillbaka fläsket i stekpannan och tillsätt tomatpuré, sirap, apelsinjuice och spiskummin. Låt reducera/koka ner och smaka av med salt och peppar. Lägg glazén på kycklingen.
  6. Blanda körsbärstomater med olivolja, socker, salt och sherryvinäger. Lägg dem bredvid kycklingen i formen. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Koka enligt anvisning på förpackning. Häll av pastan i durkslag.
  8. Ställ tillbaka pastakastrullen och värm upp créme fraiche och saffran på eftervärmen. Häll tillbaka pastan och tillsätt spenat. Rör om, salta och peppra.

Kockens kommentar

Fettucini är klassisk bandpasta av durumvete och ägg. Läs mer > Klicka på ingrediensen fettucini.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Limegravad lax

Huvudrätt: Majskycklingbröst

Efterrätt: Vit chokladpannacotta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem