Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 204
            Kcal / portion: 382
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka gräslöken.
 - Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
 - Vispa créme fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
 - Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
 - Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.
 
Meny ā la Rent a Chef:
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)