
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka gräslöken.
- Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
- Vispa créme fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
- Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
- Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.
Meny ā la Rent a Chef:
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)