Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 187 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (50 min )

  1. Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka gräslöken.
  2. Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
  3. Vispa créme fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
  4. Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
  5. Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabatta­chipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Limegravad lax

Huvudrätt: Majskyckling

Efterrätt: Vit chokladpannacotta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem