
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 19%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke.
- Pannacotta: Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen blandat sig väl med grädden till fin smet.
- Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.
- Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.
- Salsa: Blanda balsamvinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.
- Sås: Gröp ur passionsfruktsköttet ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.
- Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)