
Vit chokladpannacotta med basilika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 32%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatin. Riv skal från lime. Bryt chokladen i bitar.
- Koka upp grädde och dra av från plattan. Tillsätt choklad och låt den smälta helt. Tillsätt basilika, limeskal och limejuice. Mixa med stavmixer.
- Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i små glas. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
- Ta ut före servering och dekorera med bär.
Kockens kommentar
En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)