Vit chokladpannacotta med basilika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små glas: 12

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vit chokladpannacotta med basilika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2385 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 32%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 55 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 3 tim )

  1. Blötlägg gelatin. Riv skal från lime. Bryt chokladen i bitar.
  2. Koka upp grädde och dra av från plattan. Tillsätt choklad och låt den smälta helt. Tillsätt basilika, limeskal och limejuice. Mixa med stavmixer.
  3. Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
  4. Häll upp i små glas. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
  5. Ta ut före servering och dekorera med bär.

Kockens kommentar

En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem