
Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 21%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Skåvsjöholm
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Brygg starkt kaffe.
- Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. Smaka av med extra socker.
- Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem. Rör om tills gelatinet löst upp sig i smeten. Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt. Pressa såsen genom ett finmaskigt såll. Ställ såsen i kylen.
- Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon. Servera den till pannacottan.
- Tillval: Smält vit choklad utan att koka eller bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka. Används som garnering.
Kockens kommentar
Couli = passerade färska bär med sås.
Portionsvikt och kalorimängd är i mesta laget per portion och kan med fördel serveras som mindre portioner.
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)