
Kardemummapannacotta med blodapelsin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten 5-10 minuter.
- Koka upp grädde med kardemummakärnor och socker. Ta av från värmen. Låt stå en stund.
- Sila grädden och koka upp på nytt. Ta av från värmen.
- Ta upp gelatinbladen och lägg dem i grädden. Rör om tills gelatinet smält. Rör ner yoghurt.
- Häll upp i glas. Låt stelna i kylskåp.
- Topping: Blötlägg gelatin. Värm upp juicen och tillsätt gelatinet. Rör om tills gelatinet smält. Fördela blodapelsinjuicen ovanpå pannacottan. Ställ åter kallt i väntan på servering.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)