Fin kalvsylta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Köttkvarn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fin kalvsylta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1281 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 6%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 200 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Köttkvarn > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (2 tim + 2 tim )

  1. Lägg kött i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Häll i 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och skumma av. Skala lök och skär i klyftor. Tillsätt lök och kryddor.

  2. Låt köttet sjuda under lock på medellåg värme tills det är mört och börjar släppa från benet (tar ungefär 1½ timme).

  3. Låt köttet svalna något. Tag upp det ur grytan och sila av buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan och låt den koka ihop i några minuter på medelvärme.

  4. Mal köttet med köttkvarnens grova hålskiva. Lägg tillbaka köttet i buljongen och låt det koka upp. Häll massan i vattensköljd brödform och ställ den kallt tills syltan stelnat (det tar ca 2 timmar).

Kockens kommentar

Stänk ättika över syltan om så önskas och garnera gärna med en kvist persilja. Servera syltan med kokt eller stekt potatis och inlagda rödbetor. Brunkål passar också väl till. 

PASSAR TILL

Brunkål

Inlagda rödbetor

Kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem