
Skånsk brunkål av vitkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 3
Recept: 830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sallader > Äts ej
Så lagas huvudkål > Äts ej
Om kål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (1 tim 25 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skär bort kålens grova rotstock. Strima kålen t.ex. med osthyvel. Bryn kålen i matfettet i en gryta på medelvärme.
- Lägg över kålen i en ugnsfast form och ringla över sirap, soja och ättikssprit. Tillsätt vatten+fond eller skinkspad. Salta och peppra lätt.
- Ställ in formen i ugnen i 45-60 minuter.
Rör om några gånger under tiden. Späd eventuellt med mer vätska. - Garnera eller servera med äpple. Använd gärna en matring för fin form.
Kockens kommentar
Brunkål passar bl.a. till skinka, revbensspjäll eller fläskkorv. Brunkål, på gammeldags skånskt maner, görs på strimlad vitkål enligt detta recept. Det finns dock en variant av bladkål som har brunaktiga blad och benämns brunkål.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)