Spare ribs -tunna revbensspjäll
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Alt. tillbehör:

 

Rödkål konserverad

200.0 

gram

Grönkål fryst

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spare ribs -tunna revbensspjäll

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2644 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 379 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Alt. tillbehör:

Rödkål konserverad 200.0 gram 5%

Grönkål fryst 200.0 gram 2%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen till 225°C. Sätt in en plåt. Blanda salt, ingefära och ev. peppar, gnid in i köttet. Placera köttet på galler över plåten med köttsidan nedåt.

  2. Vänd spjället efter 20-25 minuter. Spjällen är klara efter 45-60 minuter. (Tjocka spjäll tar cirka 1,5 timmar i 175°C). Köttet måste vara välstekt.

  3. Ta ut köttet. Häll honung eller gelé på fettsidan. Sätt in i ugnen och glacera i cirka 10 minuter. Lägg med katrinplommonen för värmning. Servera med tillbehör.

Kockens kommentar

Revbenen skall vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken.

Vill man unvika det söta kan man variera med ett kryddigt alternativ t.ex. med en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem