
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2644 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Alt. tillbehör:
Rödkål konserverad 200.0 gram 5%
Grönkål fryst 200.0 gram 2%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen till 225°C. Sätt in en plåt. Blanda salt, ingefära och ev. peppar, gnid in i köttet. Placera köttet på galler över plåten med köttsidan nedåt.
- Vänd spjället efter 20-25 minuter. Spjällen är klara efter 45-60 minuter. (Tjocka spjäll tar cirka 1,5 timmar i 175°C). Köttet måste vara välstekt.
- Ta ut köttet. Häll honung eller gelé på fettsidan. Sätt in i ugnen och glacera i cirka 10 minuter. Lägg med katrinplommonen för värmning. Servera med tillbehör.
Kockens kommentar
Revbenen skall vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken.
Vill man unvika det söta kan man variera med ett kryddigt alternativ t.ex. med en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.